Ministar Vulin održao kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije PU Beograd

0
77

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, na kojem su ministru referisani rezultati rada ove uprave u proteklom periodu i predočeni dalji koraci u borbi protiv kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i tom prilikom istakao da su pripadnici beogradske kriminalističke policije pokazali izuzetnu efikasnost i angažovanost tokom ove godine i ostvarili značajne rezultate u borbi protiv trgovine narkoticima, ali i u borbi protiv uličnog i opšteg kriminala, te da na teritoriji naše prestonice ove godine nije počinjeno niti jedno teško mafijaško krivično delo ili ubistvo.

Ministar je napomenuo da je zahvaljujući operativnom, marljivom i upornom i tvrdoglavom radu pripadnika kriminalističke policije, Beograd bezbedan grad te da su ulice sigurnije i bezbednije. Beograd je bezbedniji nego ikad u poslednjih 40 godina rekao je Vulin i dodao da na ulicama naše prestonice ove godine nije bilo podmetanja bombi, sačekuša, klasičnih kriminalnih likvidacija i sve to zahvaljujući angažovanju i radu profesionalaca.

Pripadnici beogradskog UKP-a u ovoj godini imali su rekordne zaplene narkotika i ono što je najznačajnije, imali su mnogo veće zaplene takozvanih teških i opasnih droga kao što su heroin i kokain. Do danas je zaplenjeno 14 kilograma kokaina, a 2020. godine 4,59 kilograma, zaplenjeno je 19,65 kilograma heroina, a prošle godine 8,63 kilograma.  Broj prijavljenih krivičnih dela na teritoriji Beograda u znatnom je padu, do danas je prijavljeno 25.209 različitih krivičnih dela, a 2020. godine 29.190, 2019. godine 34.952 krivična dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here