Miodrag Majić – Sudije ne treba da budu miljenici političara

0
175

Komentarišući verbalne napade predstavnika vlasti kojima je često izložen sudija Apelacionog suda Miodrag Majić je izjavio da mu se čini da se “saživeo s tim”, što, kako je rekao, ne znači da je to dobro jer obraćajući se na takav način jednom sudiji vlast unižava dostojanstvo pravosuđa.

Prorežimski mediji utrkuju se u optužbama da je izdajnik i strani plaćenik, proglašavaju ga državnim neprijateljem a predsednik Srbije ga povremeno javno prozove spočitavajući mu “političko lupetanje”. Ništa manje “popularan” nije ni među poslanicima vladajuće većine, tako da nisu retke kolege koje se plaše čak i toga da budu viđene u njegovom društvu, ali mu zato svakodnevno prilaze nepoznati ljudi i poručuju da “samo nastavi tako”. Pitali smo Miodraga Majića, sudiju Apelacionog suda u Beogradu, kako je nositi se s ulogom “neomiljenog predsednikovog sudije” i da li mu prija podrška građana?

Sudija Miodrag Majić je u više navrata bio meta napada najviših državnih zvaničnika pa je tako na primer nakon što je u Danasu kritikovao najavu pooštravanja Krivičnog zakonika, Majića predsednik Vučić optužio da „soli pamet, a da prvo svrati do nekih ambasada da mu oni kažu šta da misli o tome“. Potom je Majić bio tema na zasedanju Narodne skupštine, kada ga je vređalo više poslanika vladajuće većine. Poslanik Marijan Rističević je tvrdio da je Majić primio novac kako bi oslobodio Gnjilansku grupu, Jelena Žarić Kovačević iz SNS-a ga je optuživala da svojim kritikama „vrši pritisak na poslanike“, a njen stranački kolega Aleksandar Marković je ustanovio da je Majić „deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića“. A prilikom spekulacija da bi Majić bio dobar protivkandidat Vučiću na predsedničkim izborima naredne godine predsednik Srbije je ironično odgovorio da se veoma plaši i da će SNS zbog toga morati verovatno da traži nekog ko može da pobedi takvog kandidata.

Komentarišući ove verbalne napade predstavnika vlasti sudija Apelacionog suda Miodrag Majić je rekao da mu se čini da se “saživeo s tim”, što naravno, kako je rekao, ne znači da je to dobro jer obraćajući se na takav način jednom sudiji vlast unižava dostojanstvo pravosuđa. Majić je napomenuo i da sudije ne treba da budu miljenici političara te da se već u nekoliko navrata moglo videti kako oni omiljeni preko noći postaju najneomiljeniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here