Ministar Vulin obišao Policijsku upravu Kikinda

0
64

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu Kikinda i istakao da od svakog policijskog službenika očekuje da pokaže efikasnost, rad, rezultate i posvećenost u suzbijanju uličnog kriminala kojim su obični ljudi u najvećoj meri pogođeni.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu Kikinda gde je razgovarao sa načelnikom i rukovodiocima ove uprave koji su ministru Vulinu predstavili postignute rezultate i buduće planove i aktivnosti. Vulin je tom prilikom istakao da za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal te da će se ona sa svima onima koji krše zakon, ugrožavaju i nanose štetu građanima boriti jednakom posvećenošću i energijom. On je poručio građanima u Severnobanatskom okrugu da uvek i u svakom trenutku mogu da se oslone na svoju policiju koja ih čuva i štiti i istakao da je policija uporna i istrajna u borbi protiv  džeparoša, protiv onih koji pljačkaju ljude u autobusima, koji pljačkaju bake i deke, protiv onih koji otimaju torbe i novčanike na ulici, protiv onih koji uništavaju mir i spokoj našim građanima.

Ministar policije je ponovio da će se uspeh svakog načelnika policijske uprave u Srbiji meriti prema tome koliko su suzbili ulični kriminal i učinili da se građani osećaju sigurno, jer je to njihov primarni zadatak. Prema rečima ministra Vulina, smanjenje opšte stope kriminala na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kikindi je za pohvalu, ali je dodao da to nije rezultat na kome treba stati. Ministar policije osvrnuo se i na suzbijanje ilegalnih migracija na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kikindi. Naglasio je da je tokom prošle godine u saradnji sa Žandarmerijom i Republičkim komesarijatom za izbeglice sprovedeno 11 akcija tokom kojih su 2.244 migranta premeštena u prihvatne centre. On je još jednom ponovio da Srbija neće biti parking za migrante te da migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija i da je naša zemlja neće ni rešiti, ali da će na našoj teritoriji migranti morati da se ponašaju u skladu sa zakonom ove zemlje. Srbija je jedna od retkih zemalja Evrope koja se prema migrantima ponaša humano, poštujući njihova ljudska prava i dostojanstvo, naglasio je Vulin ali i poručio da MUP neće dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim građanima i da remete njihov svakodnevni život.

Ministar Vulin je na početku posete Policijskoj upravi u Kikindi položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here