Ministar Vulin – Srbija na organizovan i human način brine o migrantima

0
124

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je rano jutros policijske službenike koji su na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora u velikoj akciji pronašli nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao je rano jutros policijske službenike koji su na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora u velikoj akciji pronašli nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre.

Ministar Vulin je istakao da ove stalne akcije policije imaju za cilj poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih, obezbedili humani uslovi života migranata, ali i da se na prvom mestu obuzdaju krijumčarske bande i uputi im se jasna poruka da će u Srbiji biti otkriveni, uhapšeni i privedeni pravdi.

Ministar je ponovio da Srbija neće biti parking za migrante i da naša zemlja poštuje zakone, na organizovan i human način brine o migrantima i ima azilni sistem koji je jedan od najorganizovanijih u Evropi i dodao da Srbija očekuje od svih, bili naši građani ili migranti, da poštuju zakon.

Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana, koji ni na koji način neće biti ometen, kazao je ministar Vulin i poručio da migranti moraju biti u prihvatnim centrima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here