Ulemek – Zemunski klan je finansirao i držao na vlasti Čedomira Jovanovića

0
398

Nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Mihajlo Ulemek je izjavio da je Čedomir Jovanović posećivao članove zemunskog klana u Centralnom zatvoru koji su ga finansirali i držali na vlasti.

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je izjavio da je on lično u Šilerovoj video Čedomira Jovanovića te da ima još ljudi koji su ga tamo redovno viđali. On je rekao i da Čedomir Jovanović nije obilazio Slobodana Miloševića dok je bivši predsednik Jugoslavije bio u Centralnom zatvoru već da je posećivao Lukovića i Spasojevića. Mihajla Ulemeka smo pitali šta misli zbog čega je Jovanović boravio u Šilerovoj i koga je posećivao u Centralnom zatvoru.

Advokat i nekadašnji koministar policije, Božo Prelević izjavio je za Balkan info da je bivšeg premijera Zorana Đinđića umnogome oslabilo to što je njegov saradnik Čedomir Jovanović bio blizak sa članovima zemunskog klana, a naročito to što je vođe te kriminalne grupe, Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, posećivao u zatvoru i urgirao da budu oslobođeni. Prelević je naglasio da je Jovanović vršio pritisak na sudije i tužioce da pripadnike zemunskog klana puštaju iz zatvora, što je potvrdio i bivši telohranitelj Zorana Đinđića, Milan Veruović, koji je u intervjuu za Balkan info rekao da je Jovanović 2001. godine za to nagrađen vrednim roleks satovima, ali i novcem, kao i da je kuća zemunskog klana u Šilerovoj srušena kako se ne bi otkrilo ko je sve tamo dolazio.

Nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Mihajlo Ulemek posvedočio je da je Jovanović sarađivao sa zemunskim klanom koji ga je finansirao i držao na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here