Stefanović prisustvovao treningu članova reprezentacije Srbije u streljaštvu i učenika vojnih škola

0
163

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas zajedničkom treningu članova reprezentacije Srbije u streljaštvu i učenika vojnih škola. Ministar Stefanović obišao je ovom prilikom i renovirani kabinet stranih jezika i prostorije za život i rad učenika.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas zajedničkom treningu članova reprezentacije Srbije u streljaštvu i učenika vojnih škola. Podsećajući da vojne škole nude brojne prednosti, ali i omogućavaju im da nastave da istovremeno neguju svoje talente i interesovanja u odličnim uslovima, ministar Stefanović je pozvao mlade da se prijave na konkurs koji je otvoren do 31. marta. Današnjem treningu učenika Srednje stručne vojne škole i Vojne gimnazije pridružili su se članovi reprezentacije Srbije u streljaštvu Damir Mikec, Zorana Arunović, Duško Petrov, Brankica Zarić, kao i Dimitrije Grgić i Jasmina Milovanović. Ministar im se svima zahvalio što su izdvojili vreme za ovaj trening i izrazio posebnu zahvalnost Jasmini i Dimitriju, koji su pripadnici Sportske jedinice Ministarstva odbrane i koji i inače tokom godine drže treninge učenicima vojnih škola. Stefanović je dodao da to očigledno odlično rade s obzirom na to da učenici obe vojne škole uporno nižu medalje na svim juniorskim prvenstvima. Današnji trening sa reprezentativcima Srbije, pod budnim okom trenera Gorana Mikeca, Mitje Grgića i Dragana Grbića, bio je i prilika da mlade nade streljaštva iz vojnih škola vide kako se pripremaju naši vrhunski sportisti.

Ministar Stefanović obišao je ovom prilikom i renovirani kabinet stranih jezika i prostorije za život i rad učenika, gde je razgovarao i sa učenicima koji su ostvarili zapažene uspehe i na takmičenjima u džudou, kao i na takmičenjima iz matematike, fizike i na literarnim takmičenjima.

Obilasku su prisustvovali i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije pukovnik dr Srđan Blagojević, načelnik Vojne gimazije kapetan bojnog broda Miroslav Ćitić, načelnik Srednje stručne vojne škole pukovnik Stevan Mušicki i predsednik streljačkog kluba Vojne akademije pukovnik Dejan Kurtov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here