Saša Radulović – Presuda Miškoviću je primer raspada pravosudnog sistema

0
140

Komentarišući sudsku odluku kojom je Miroslav Mišković oslobođen svih sumnji zbog kojih je bio uhapšen 2012. godine, predsednik stranke Dosta je bilo Saša Radulović je rekao da nijedna nova vlast ne rešava korupciju iz prethodne vlasti, nego je samo zataška, te da je ova presuda primer raspada pravosudnog sistema u kojem više ništa ne funkcioniše.

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko pravosnažno su oslobođeni od optužni da su utajili porez, dok je vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog toga što je oštetio kruševačku Fabriku maziva. Ovom odlukom Apelacionog sud u Beogradu preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Marko Mišković bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu zbog poreske utaje, a Miroslav Mišković na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu, jer mu je u tome pomogao. Ovom odlukom Miškovići su oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2012. godine i imaće pravo da traže odštetu od države zbog neosnovanog boravka u pritvoru i višegodišnje blokade imovine. Kako komentariše ovaj slučaj pitali smo predsednika stranke Dosta je bilo Sašu Radulovića.

U odluci Apelacionog suda kojom su Miškovići pravosnažno oslobođeni od optužbi da su utajili porez se navodi da se u vezi sa krivičnim delom poreska utaja mora nedvosmisleno utvrditi namera da se potpuno ili delimično izbegne plaćanje poreza, što po oceni Apelacionog suda, u ovom slučaju nije potvrđeno iskazom nijednog svedoka, niti isto proizilazi iz pisane dokumentacije.

Komentarišući sudsku odluku kojom su Miškovići oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2012. godine, predsednik stranke Dosta je bilo Saša Radulović je rekao da nijedna nova vlast ne rešava korupciju iz prethodne vlasti, nego je samo zataška, te da je ova presuda primer raspada pravosudnog sistema u kojem više ništa ne funkcioniše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here