Dragan Petrović – Koalicija Moramo ima kapacitet da pređe cenzus

0
204

Naučni savetnik dr Dragan Petrović je mišljenja da koalicija Moramo ima kapacitet da pređe cenzus kako u republici tako i u Gradu Beogradu.

Koalicija “Moramo” predala je liste za parlamentarne i za beogradske izbore 3. aprila. Nosilac liste na parlamentarnim izborima je predsednik Zajedno za Srbiju i lider Otvorene građanske platforme AKCIJA Nebojša Zelenović, dok je kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović, jedan od lidera Ne davimo Beograd. Kakve rezultate na predstojećim izborima može da ostvari ova politička opcija pitali smo naučnog savetnika dr Dragana Petrovića.

Istraživanje agencije Stata.rs o raspoloženju javnog mnjenja uoči izbora u Beogradu, koje je rađeno u januaru ove godine, pokazalo je da opozicija može da ugrozi vlast Srpske napredne stranke u prestonici. Rezultati istraživanja su pokazali da bi, u slučaju da su beogradski izbori održani u januaru 2022. godine, najviše glasova osvojila zajednička lista stranaka na vlasti, koja bi dobila  29.3 odsto podrške.

Drugo mesto, prema pomenutom istraživanju, zauzela bi opoziciona grupacija “Ujedinjena Srbija”, čiju okosnicu čine Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana, sa ukupno 28.2 odsto podrške dok bi koalicija MORAMO , koju čine, između ostalih, pokret Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Zajedno za Srbiju (OGP Akcija), mogla da računa na 7.1 odsto glasova.

Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela početkom februara Nova srpska politička misao, za najjači opozicioni savez Ujedinjenu Srbiju opredelilo bi se 14 posto birača, a za koaliciju “Moramo” 12,6 odsto građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here