Od ponedeljka neposredna nastava u školama

0
68

Od 4. aprila u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo odluku o tome da će se od 4. aprila u svim osnovnim i srednjim školama nastava odvijati po prvom modelu, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je resornom ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 24. do 29. marta broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio je 1.049 (0,14 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je dva odeljenja (0,005 odsto), sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 24 (0,06 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana.

U istom periodu bila je jedna grupa (0,002 odsto) u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika), dodaje se  u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here