Miodrag Kapor – U Srbiji imamo partokratiju

0
713

Milorad Grčić je proizvod ovog sistema, nije problem da li će doći neki novi Grčić umesto Grčića ako ostavimo isti sistem, drugim rečima ako imamo partokratiju i pravosuđe kakvo imamo isto će nam se pisati i u skorijoj budućnosti, rekao je stručnjak za energetiku Miodrag Kapor.

Imenovanje pa ostavka Milorada Grčića na čelu Elektroprivrede Srbije, kao jednog od najvažnijih preduzeća u zemlji, izazvalo je dosta bura u javnosti. Grčić je optuživan da je nekompetentan partijski kadar zbog kojeg je prošle zime elektroenergetski sistem doživeo kolaps, a on se povukao uzvraćajući udarac ka Zorani Mihajlović. O čemu je tu reč pitali smo stručnjaka za energetiku Miodraga Kapora.

Bivši direktor Elektroprivrede Srbije  Milorad Grčić sporazumno je prekinuo radni odnos u ovom javnom preduzeću, potvrđeno je za Nova.rs iz EPS-a. Grčić je ostavku na mesto direktora EPS-a podneo početkom godine, u međuvremenu je vodio kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u ovom preduzeću, da bi juče i nju napustio. Stručnjaka za energetiku Miodraga Kapora pitali smo kakva je zaostavština Milorada Grčića u EPS-u i kako doživljava njegovu ostavku pa otkaz.

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije je u januaru podnelo prijavu protiv bivšeg direktora EPS-a, a tada je ministarka Zorana Mihajlović kazala da svi koji su bili učesnici incidenata i problema u energetskom sistemu moraju da polože račune, jer je reč o nacionalnom i državnom interesu.

„Oni su obmanjivali državu i govorili kako su spremni za zimu, a sa prvim snegom je došlo do kolapsa“, rekla je tada Mihajlović.

Vršilac dužnosti direktora EPS Milorad Grčić podnoseći ostavku, dakle tek kasnije je usledio njegov otkaz,  pismom se obratio premijerki Ani Brnabić optužujući Zoranu Mihajlović da je remetilački faktor.

Grčić je između ostalog napisao: Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast. Gospođa Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države. Kao čovek, koji nema visoke titule i koji nije vaspitan tako da ume na pravi način da se smeška licemerima iz kruga dvojke, ali kome su Srbija i naš narod, naša država, u srcu, upozoravam vas i molim da preduzmete sve kako bi na čelo tog ministarstva nakon izbora došao neko ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora. Ja sam sebe na ovom poslu dao u potpunosti, jer verujem istinskom patrioti i zaštitniku svog naroda, predsedniku Aleksandru Vučiću. Ako dozvolite da mimo njega, elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi poput Zorane Mihajlović, Srbija će postati šaka jada, koju svako može da pozoba”, napisao je Grčić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here