Promocija Zlatibora u Zrenjaninu 14. maja

0
98

U subotu, 14. maja, sa početkom u 12 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu biće održana promocija Zlatibora povodom otvaranja letnje turističke sezone.

Zlatibor je odavno stekao i čuva zvanje turističkog lidera među planinama Srbije, a broj turista i noćenja na zlatnoj planini i dalje raste. Tokom prva tri meseca ove godine turistički tok na Zlatiboru je za 15 odsto veći nego u istom periodu prošle, dok je broj noćenja i stranih gostiju povećan za 50 odsto. Zvanični podaci Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija svrstali su Zlatibor među tri najposećenija planinska centra u dane prvomajskih praznika. Najposećeniji speleološki lokalitet u Srbiji je zlatiborska Stopića pećina sa više od 100.000 posetilaca godišnje.

Predstojeću letnju sezonu planina spremno dočekuje, uz mnoštvo atrakcija i sadržaja koji privlače goste. Najposećeniji prostori Kraljevog trga i jezera prošle godine su potpuno preuređeni, s tim što jezero uskoro dobija modernu fontanu sa svetlosnim i zvučnim efektima koja će ulepšati ovaj zlatiborski biser, čije fotografije se najviše objavljuju na društvenim mrežama. Veliko interesovanje vlada za vožnje „Gold gondolom“, posete Dino parku, Kaubojskom gradu „El Paso City“, Planinskom centru „Tornik“, Avantura parku, Gostiljskom vodopadu, Muzeju „Staro selo“ u Sirogojnu, najdužem zip-lajnu u Ljubišu, impresivnim vidikovcima, kao i za duge šetnje uređenim pešačkim stazama, vožnje biciklovima, planinarenje, paraglajding, osveženje na kupalištima i druge letnje sadržaje. Da bi se podigao nivo zadovoljstva turista željnih aktivnog odmora koji je veoma izražen, i kako bi imali priliku da upoznaju Zlatibor iz neke druge perspektive, u planu je izgradnja novih pešačkih staza. U prvoj fazi je to staza koja prati trasu „Gold gondole“ do Ribničkog jezera, koja će se kasnije razgranati na ostale prostore Zlatibora.

Od novosti u ponudi za leto u Turističkoj organizaciji Zlatibor izdvajaju proširenje kapaciteta „Gold gondola“, koja uvodi 18 novih kabina (pored 54 do sada korišćenih) kako bi se ubrzao rad i ukinuli redovi putnika na početnoj stanici. Ujedno montiraju se natkrivke kod početne i krajnje stanice, te poboljšava sistem i softverska rešenja. S obzirom da je Zlatibor postao jedan od vodećih centara sportskog turizma u ovom delu Evrope i da se na njemu za važna takmičenja pripremaju poznate sportske ekipe regiona (u toku godine ovde ih boravi više od  100), zlatiborska opština Čajetina stvara sve bolje uslove za to. Uskoro kreće izgradnja kompleksa sa 15 otvorenih fudbalskih terena, moderno opremljenih, na prostoru od hotela „Tornik“ ka podnožju najvišeg vrha Tornika. Zlatibor već poseduje zavidnu sportsku infrastrukturu sa osam fudbalskih terena i multifunkcionalnom sportskom dvoranom u okviru „Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor“, a sa novih 15 terena podiže kapacitete kako bi privukao još veći broj evropskih ekipa.

Turistička organizacija Zlatibor vredno radi i spremno dočekuje letnju sezonu. Marljivo se priprema program Zlatiborskog kulturnog leta sa mnoštvom zanimljivih događaja i koncerata a na dva info centra koja se nalaze u samom turističkom mestu turisti mogu saznati sve bitne informacije u toku svog boravka na planini. Za ovu kampanju Turistička organizacija pripremila je brošuru koja sadrži sve informacije o letnjim sadržajima kao što su cene karata i radna vremena i ova brošura će biti dostupna turistima u toku cele letnje sezone. Takođe u sklopu kampanje pripremljene su bogate nagrade posredstvom profila na društvenoj mreži Instagram kao i za sve posetioce štanda kojima žele dobrodošlicu na „zlatnu planinu“ jer je Zlatibor pravi izbor.

U subotu, 14. maja, sa početkom u 12 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu  biće održana promocija Zlatibora povodom otvaranja letnje turističke sezone na ovoj planini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here