Ministar unutrašnjih poslova sastao se sa kolegom iz Republike Srpske

0
65

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem. Oni su tokom razgovora istakli da je operativna i strateška saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na izuzetno visokom nivou. Dvojica ministara ocenila su da je konstantna i posvećena saradnja između dva ministarstva rezultirala brojnim uspešnim zajedničkim operativnim akcijama i kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala i kada je reč o borbi protiv savremenih bezbednosnih rizika i pretnji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je istakao da će, dok god predsednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska biti njen spoljnopolitički prioritet, kao i da će se o Srbima u Republici Srpskoj posebno brinuti. Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da je državi Srbiji bezbednost Srba u Republici Srpskoj važna podjednako kao i bezbednost Srba u Srbiji. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu i MUP-u Srbije na podršci i pomoći u borbi protiv kriminala i izrazio uverenje da će se saradnja između dve policije u narednom periodu još više intenzivirati.

Ministri Vulin i Lukač konstatovali su da će se saradnja u oblasti stručnih obuka dve policije nastaviti, baš kao i odlučna borba protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, što će doprineti još većoj sigurnosti i bezbednosti Srba sa obe strane Drine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here