Pojačana kontrola saobraćajne policije

0
56

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će tokom predstojećeg vikenda pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju, a akcenat će biti na kontroli vozača motocikala i mopeda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja za sedam dana otkrili ukupno 18.058 saobraćajnih prekršaja, od kojih su 2.096 učinili vozači koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će tokom predstojećeg vikenda pojačano vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, a akcenat će biti na kontroli vozača motocikala i mopeda. Predstavnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Vida apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila.

Tokom akcije, koja se od 4. do 10. maja istovremeno sprovodila u 30 evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, sankcionisana su 2.024 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od čega je njih 320 zadržano u službenim prostorijama jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu. Iz saobraćaja su isključena i 72 vozača koja su, kako je utvrđeno droga testom, bila pozitivna na psihoaktivne supstance. MUP je uputio apel vozačima da poštuju saobraćajne propise, a posebno da ne upravljaju automobilima i motociklima pod dejstvom alkohola, kao i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here