Nova državna pomoć mladima u Srbiji

0
107

Uskoro stiže nova državna pomoć mladima u Srbiji. Posle 100 evra koje su dobili u februaru, sada stiže još toliko, a prijava je počela danas. Oni koji su već bili prijavljeni, neće morati ponovo da se prijavljuju, jer će im pomoć biti automatski isplaćena.

Danas je počela prijava za državnu pomoć u iznosu od 100 evra. Svi mladi od 16 do 29 godina, moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor sve do 31. maja. „Otvaramo novi krug prijave za sve mlade koji se nisu već prijavili u prvom krugu. Oni koji su se prijavljivali prošli put kada je država davala pomoć od 100 evra, ne moraju ponovo da se prijavljuju“, istakao je ministar finansija Siniša Mali.

Svi mladi koji su se već prijavili tokom februara za ovu državnu pomoć, neće morati ponovo da se prijavljuju, već će im njihovih 100 evra biti isplaćeno automatski. Proces prijave ponovo se otvara zbog onih koji su u međuvremenu napunili 16 godina, ili zbog onih koji nisu iskoristili pravo na državnu pomoć tokom februara. „U prijavi će biti potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“ – rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here