Zrenjanin – Besplatna akcija kontrole šećera u krvi

0
176

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina i humanitarna organizacija Lions klub Petrovgrad – Zrenjanin organizovali su besplatnu akciju kontrole šećera u krvi i najavi kontrolu vida specijalnim aparatima u školi „9. maj“.

U organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina i humanitarne organizacije Lions klub Petrovgrad – Zrenjanin na Trgu slobode je održana akcija tokom koje su građani besplatno mogli da provere nivo šećera u krvi, da provere krvni pritisak i da dobiju procenu rizika za dobijanje dijabetesa tip 2. Analize su radili članovi stručnog tima Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina.

Aktivisti Lions kluba su tokom akcije promovisali svoj rad, koji se sastoji u pomoći slepima, slabovidima, deci oboleloj od kancera, osobama obolelim od dijabetesa i paraplegičarima. Oni su najavili i akciju koja će biti održana u ponedeljak, 30. maja, u školi „9. maj“

Tokom akcije održane na Trgu slobode predstavnici Društva za borbu protiv šećerne bolesti su podsetili sugrađane da im je u svim mesnim zajednicama na raspolaganju klub dijabetičara posredstvom kog jednom mesečno mogu obaviti besplatnu proveru nivoa šećera u krvi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here