Oproštajna poseta ambasadora Italije

0
67

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša i zahvalio mu što je svojom aktivnošću i posvećenošću učinio mnogo za razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, koje su i strateški partneri.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, koji je zahvalio predsedniku Vučiću što je, tokom obavljanja dužnosti u protekle četiri godine, imao njegovu ličnu podršku, kao i podršku srpskih vlasti. Takođe je čestitao predsedniku Vučiću na rezultatima koje postiže naša zemlja u izazovnim vremenima, štiteći državne interese i napredujući na evropskom putu. Ambasador Lo Kašo naglasio je ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, što je Italiji veoma važno zbog blizine regiona. O toj važnosti, kako je rekao, svedoči i predstojeća poseta šefa italijanske diplomatije.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što iz Italije, kao našeg prvorazrednog ekonomskog partnera, dolaze neki od najznačajnijih investitora. Dvojica sagovornika su istakli da, osim političke i ekonomske saradnje, Srbija i Italija imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, od koristi za obe zemlje, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture. Tema sastanka je bila i aktuelna globalna situacija. Predsednik Vučić je ambasadoru Lo Kašu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima po povratku u Rim, kao i mnogo sreće u ličnom životu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here