Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon sa kojom je razgovarao o ekonomskoj situaciji, evropskim integracijama Srbije, problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o regionalnoj situaciji i inicijativama za povezivanje zemalja Zapadnog Balkana.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon i tom prilikom istakao da će Srbija još intenzivnije nastaviti da sledi svoj evropski put i naglasio da Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa regionalnoj politici i da je zbog toga i prepoznata kao pouzdan i odgovoran partner u regionu. Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik Vučić je naglasio da je razgovor jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora. On je istakao da očekuje konstruktivnu podršku dijalogu i pronalasku kompromisnog rešenja, uz primenu postojećih dogovora, a pre svega formiranja Zajednice srpskih opština. Predsednik je naglasio da će Srbija posebnu pažnju posvetiti energetskoj efikasnosti i unapređenju životne sredine, istakavši da upravo u ovim poljima očekuje podršku Evropskog parlamenta, ali i Viole Fon Kramon lično.

Evropska poslanica Viola fon Kramon istakla je da je poštovanje prava Srba na Kosovu u interesu Evropske unije i Evropskog parlamenta. Ona je naglasila i važnost nastavka dijaloga, istakavši da je u trenutnoj teškoj geopolitičkoj situaciji neophodno da obe strane budu odgovorne i da se uzdržavaju od provokacija. Govoreći o medijskoj situaciji u Srbiji, Viola Fon Kramon je ukazala na probleme koji postoje u ovoj sferi, naglasivši neophodnost sprovođenja ozbiljnih i temeljnih reformi u oblasti vladavine prava, kao i značajniju posvećenost procesima EU integracija.