Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Republike Ekvatorijalne Gvineje, koju predvodi ministar spoljnih poslova i saradnje, o mogućnostima unapređenja bilateralne policijske saradnje.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Republike Ekvatorijalne Gvineje koju je predvodio ministar spoljnih poslova i saradnje Simeon Ojono Esono Angue. Ministar Vulin se zahvalio na istrajnoj podršci koju Republika Ekvatorijalna Gvineja pruža Republici Srbiji u očuvanju njene teritorijalne celovitosti i zaštiti i poštovanju međunarodnog prava. Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je značaj podrške u sprečavanju članstva Privremene institucije samouprave Prištine u Interpolu. „Iako smo geografski udaljeni, povezuju nas zajedničke vrednosti. Osnovna vrednost srpskog naroda je sloboda, koja mora da se čuva i štiti“, rekao je ministar unutrašnjih poslova  Aleksandar Vulin tokom razgovora.

Obe strane su iskazale spremnost  za uspostavljanje pravnog okvira kojim bi se omogućilo unapređenje policijske saradnje kroz obuke i razmenu iskustava. Ministar spoljnih poslova Simeon Ojono Esono Angue je potvrdio spremnost Ekvatorijalne Gvineje za jačanje policijske saradnje sa Srbijom i dao uverenje da njihova zemlja nikada neće promeniti stav kada je reč o podršci Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.