„Miholjski susreti sela“ i u Sečnju

0
31

Opština Sečanj je jedna od loklanih samouprava kojoj je juče uručen ugovor za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“.

U Palati Srbije juče su potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava sa predstavnicima 87 jedinica lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Opština Sečanj je jedna od loklanih samouprava kojoj je uručen ugovor za organizaciju pomenute manifestacije.

Ministar Milan Krkobabić uručio je ugovor ispred lokalne samouprave zameniku predsednika opštine Milanu Gruboru i Miljani Milošević direktorki Turističke organizacije opštine Sečanj.

Cilj ovog programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa. Sredstva, do 500 hiljada dinara po prijavi, dodeljuju se prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Podnosioci prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave, koje osmišljavaju program, datum, satnicu, i mesto održavanja jednodnevne ili višednevne manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“, a koja obuhvata aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave.

Miholjski susreti sela opštine Sečanj održaće se u Jaši Tomiću krajem septembra, a organizatior manifestacijeje Turistička organizacija opštine Sečanj uz podršku lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here