Branko Dragaš – Vučić je totalno prolupao i više ne zna šta priča

0
194

Vladavinu Aleksandra Vučića karakterišu kontroverze, a mnogi intelektualci se ne ustežu da otvoreno kažu da njegova vladavina ne vodi Srbiju u dobrom smeru. Među te intelektualce spada i ekonomista Branko Dragaš.

Akademik Ljubomir Simović izjavio je da gledajući rezultate dosadašnje vladavine Aleksandra Vučića “ne možemo a da se ne zapitamo na šta će Srbija ličiti, gde će biti, i šta će od nje ostati, posle još pet godina”. Ekonomistu Branka Dragaša smo pitali da li Vučićeva vladavina ima samo razorne rezultate ili ima i nekih pozitivnih dometa?

„Vučić nam svakodnevno nudi sliku o svojoj veličini i ugledu: Lukašenko ga dočekuje sa suzama u očima, Si Đinping ga prihvata u ‘poluzagrljaju’, Putin ga ispraća do automobila, Tramp se s njim rukovao četiri puta. Četiri puta! On deli ocene o stranim državnicima: princ od Monaka je pametan, Ursula fon der Lajen govori gluposti“, napisao je Simović u autorskom tekstu za nedeljnik NIN. Kako je naveo, Vučić „nas ubeđuje da od Berlinskog kongresa nismo bili uspešniji, da je od Srbije napravio ekonomskog tigra, da nas je uveo u zlatno doba“. “Kao da ne vidimo”, naglasio je Simović, “na šta su svedene državne institucije, Ustav i zakoni, da smo sve dalje od ulaska u Evropsku uniju”. “Kao da ne vidimo unakaženi Beograd – možete li zamisliti išta neverovatnije od ukidanja Glavne železničke stanice, od izgradnje – uprkos upozorenjima urbanista i arhitekata – Beograda na vodi, od podizanja – uprkos mišljenju vajara i istoričara umetnosti – onakvog spomenika Stefanu Nemanji, od devastacije – uprkos opomenama arheologa, istoričara, urbanista i ostalih stručnjaka – Begradske tvrđave? A šta da kažemo o prodaji i sudbini Bora”, upitao je Simović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here