Dačić – susret sa predsednikom Egipta

0
68

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić susreo se danas sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom el Sisijem koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Dačić je istakao značaj posete Egipatskog predsednika za naše diplomatske odnose, koji sežu čak 114 godina unazad. Poslednja zvanična bilateralna poseta Beogradu bila je poseta tadašnjeg egipatskog predsednika Muhameda Hosni El Sajeda Mubaraka Jugoslaviji u julu 1987.g.

Dačić i el Sisi su se tokom razgovora složili da Srbija i Egipat imaju dugu tradiciju dobrih političkih odnosa i izrazili potrebu za daljim unapređenjem sveobuhvatne saradnje u raznim oblastima – obrazovanja, turizma, kulture kao i zaštite životne sredine, čemu će veliki doprinos dati i potpisivanje niza bilateralnih sporazuma tokom ove posete.

U razgovoru je zaključeno da Egipat ostaje pri stavu zamrznutog priznanja tzv. Kosova, a Dačić je istakao da Srbija visoko ceni egipatski stav koji podrazumeva da Kairo ne glasa za članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here