Ivan Kostić – Aktuelna vlast je dala privilegije stranim investitorima u odnosu na naše privrednike

0
127

Činjenica je da je aktuelna vlast potpisala tajne ugovore sa kineskim investitorima koji su dali određene privilegije u odnosu na naše privrednike a to se najbolje odražava na slučaj kakav je zrenjaninski Linglong istakao je potpredsednik Dveri Ivan Kostić.

Danilo Ćurčić iz A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava rekao je za N1 povodom slučaja vijetmanskih radnika u zrenjaninskoj fabrici Linglong da nije prvi put da institucije ne rade svoj posao i da se pravimo da se Linglong nije dogodio. “Suštinski, slučaj se zataškava, ne ostaje nam ništa nego da zaključimo da je Srbija uključena u sve to”, rekao je on. Potpredsednika Dveri Ivana Kostića pitali smo da li je normalna situacija u kojoj se kineski investitori ponašaju kao da su im fabrike eksteritorijalne, dok ih država Srbija u tome podržava.

Oduzeti pasoši, hladnoća, kreveti bez dušeka, napetosti i uzavrela atmosfera – priča o uslovima života i rada nekoliko stotina Vijetnamaca u Zrenjaninu iznova otvara pitanja o pravima uposlenika iz drugih zemalja, ali i odnosu stranih investitora prema radnicima, odakle god da su. Oko 400 radnika iz Vijetnama stiglo je tokom proleća u Srbiju, angažovanih na izgradnji nove fabrike automobilskih guma kineske kompanije Linglong.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here