Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na jezeru Perućac na Tari zajedničkoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, koji su pokazali visok nivo obučenosti, sadejstva i spremnost da u svakom momentu, kada zatreba, zajednički deluju i zaštite državu i svoje sugrađane.

„Kada Srbija traži i zove, kada joj treba odbraniti čast, zaštititi narod, državu, Srbe gde god da žive, pripadnici policije i vojske su jedno“, istakao je ministar Vulin. Naglasio je da se policija i vojska obučavaju, opremaju i sarađuju kako bi sutra, ukoliko zatreba, delovali kao jedno i zaštitili državu i narod, jer ako smo jaki u miru, snažni i motivisani, niko se neće usuditi da olako krene na našu zemlju. „Pokazali ste zavidan nivo posvećenosti i sloge, čvrst karakter i snagu. Spremnost da služite državi i narodu“, rekao je ministar Vulin i poručio pripadnicima SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije da država ceni njihovu posvećenost, obučenost i visok moral.

Naša vojska i policija, danas, kako je rekao, u stanju je da se izbori sa svim bezbednosnim rizicima, moderno je opremljena, snažna, motivisana. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, u toku petodnevne intenzivne obuke, izvršavali su kompleksne postavljene zadatke – savladavanje vodene prepreke čamcem, plivanjem, uništenje terorističke grupe, upad u zasedu, pružanje prve pomoći, izvlačenje i ubacivanje helikopterskim desantom, savladavanje vertikalnih prepreka, ronjenje u otežanim uslovima i noću, orjentiring, kretanje po teško prohodnom terenu uz pomoć karte.