Polaganje kamena temeljca za novi vrtić u mestu Radinac

0
189

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč prisustvovali su polaganju kamena temeljca za izgradnju novog vrtića od 250 mesta u smederevskom naselju Radinac.

Ružić je tom prilikom istakao da je novi vrtić u Radincu jedanaesti po redu objekat na kome se započinju radovi iz podršku Svetske banke, navodeći da će u izgradnju vrtića biti uloženo približno 169 miliona dinara, a objekat će biti veličine oko 1.600 metara kvadratnih.

Ovo je najbolji način da obezbedimo uslove za veći obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, kao i da pružimo podršku roditeljstvu, jer brišemo liste čekanja i omogućavamo roditeljima da, dok su posvećeni radnim obavezama, svoje mališane ostave na brigu i vaspitanje vaspitačima, u adekvatnom prostoru, objasnio je on.

Beč je precizirao da je rok za završetak radova 12 meseci, a objekat će biti osposobljen za prijem dece pre svega iz naselja „25 maj“, Radinac, Ralja, Lipe i Vranovo, gde ima 7.000 stanovnika.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, sprovodi izgradnju novih, dogradnju postojećih, adaptaciju i opremanje vrtića u Srbiji.

Ovim projektom biće obuhvaćena 23 objekta, a ukupna vrednost investicije je 47 miliona evra. Projekat, pored proširenja kapaciteta i izgradnje predškolskih ustanova, posebnu pažnju posvećuje unapređivanju znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za više od 12.000 vaspitača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here