Ivan Ivanović – Ulica Jasenovačkih žrtava u Beogradu

0
262

Konzervativni pokret ,,Naši’’ zatražio je da ulica u Beogradu u kojoj se nalazi hrvatska ambasada ponese ime Jasenovačkih žrtava jer sećanje na te stradalnike mora biti na mnogo većem nivou nego što je danas smatra predsednik pokreta Naši Ivan Ivanović.

 U dane kada Republika Hrvatska zabranjuje da državne delegacije Republike Srbije odu do Jasenovca i zapale sveće za pokoj Jasenovačkih mučenika, konzervativni pokret NAŠI predložio je da jedna od ulica ponese ime Jasenovačkih žrtava. Predloženo je da to bude deo ulice gde se nalazi ambasada Republike Hrvatske kako bi ih i simbolično svakoga dana podsećali na genocid koji su učinili nad srpskim narodom, koji svakodnevno pokušavaju da prikriju i relativizuju. Kako komentariše odnos Hrvataske prema žrtvama Jasenovca, ali s druge strane i odnos Srbije prema istim tim žrtvama pitali smo predsednika konzervativnog pokreta „Naši“ Ivana Ivanovića.

Predsednik konzervativnog pokreta „Naši” je svojevremeno izjavio i da Srbi ne treba da letuju u Hrvatskoj. „U ime svih Srba i našeg pokreta pozivam sve građane da ne idu na hrvatsko more. Ne treba da ostavljamo novac onima koji zabranjuju da upalimo sveću svojom stradalima”, kazao je Ivanović, koji je pozvao i na bojkot hrvatskih proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here