Ministar Stefanović obišao nove kadete Vojne akademije

0
161

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas u Somboru kadete prve godine Vojne akademije, poželeo im srećne prve vojničke dane i izrazio zadovoljstvo zbog njihove rešenosti da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas u Somboru kadete prve godine Vojne akademije, koji su tokom vikenda stigli u centre za osnovnu obuku. Ministar im je poželeo srećne prve vojničke dane i izrazio zadovoljstvo zbog njihove rešenosti da se nađu u stroju najodvažnijih u zemlji, navodeći da od njih očekuje da budu temelj razvoja naše vojske u budućnosti. Ministra Stefanovića u kasarni „Aerodrom“ u Somboru dočekali su komandant Prvog centra za obuku pukovnik Lazar Ostojić i prorektor za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta odbrane pukovnik doc. dr Ivan Vulić, koji su sa njim obišli obuku novih kadeta.

Njihova osnovna obuka koja će trajati do 30. septembra obuhvatiće strojeve radnje, osnove poznavanja naoružanja,  vatrenu i taktičku obuku, kao i pripreme za polaganje zakletve, a po njenom okončanju od oktobra će se preseliti u kabinete Vojne akademije u Beogradu kada počinje prvi semestar njihovih studija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here