Sastanak Vučića i Hila

0
20

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, održane prošle nedelje u Briselu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg sastanka pojasnio ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kristoferu Hilu stavove Srbije koje zastupa u dijalogu sa Prištinom, učestvujući u njemu odgovorno i konstruktivno. On je rekao da Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja za aktuelnu krizu izazvanu jednostranim potezima Prištine. Predsednik Vučić je ambasadoru Hilu preneo da Srbi koji žive na KiM bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština.

Ukazujući na tenzije koje postoje na KiM, predsednik Vučić je rekao da je važno da se Priština pridržava dogovora da kosovske specijalne snage mogu da pređu na sever samo uz saglasnost NATO i gradonačelnika četiri opštine u kojima žive Srbi. Predsednik Vučić i ambasador Hil razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i SAD.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here