Vulin i Fomin – O nastavku saradnje u oblasti bezbednosti

0
165

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se juče sa zamenikom ministra odbrane Ruske Federacije Aleksandrom Fominom, u okviru svoje zvanične posete Moskvi, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je, prilikom sastanka sa zamenikom ministra odbrane Ruske Federacije Aleksandrom Fominom, da je Srbija vojno neutralna zemlja koja vodi samostalnu politiku, i istakao da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou i da politika vojne neutralnosti koju Srbija vodi daje prostor za dalje unapređenje i razvijanje saradnje.  Dvojica sagovornika konstatovala su da su se svi dogovoreni projekti, iz vremena kada je ministar unutrašnjih poslova Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovali.

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri lični odnosi rezultirali postizanjem energetskog sporazuma, zahvaljujući kojem građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine gasa po najpovoljnijim cenama. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i antiruskoj histeriji, te da se Srbija ne odriče svog vekovnog bratstva.

Takođe, ministar unutrašnjih poslova Vulin još jednom se zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci Srbiji u očuvanju njenog  teritorijalnog integriteta i suvereniteta. General armije ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu odlikovao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina ordenom za zasluge u unapređenju saradnje Srbije i Rusije u oblasti odbrane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here