Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu 29. avgusta

0
57

Crveni krst Zrenjanin organizuje u ponedeljak 29. avgusta u terminu od 8.00 do 12.00 časova vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Rezerve svih krvnih grupa su na minimumu, ali su trenutno najpotrebnije 0 i A krvna grupa, kao i sve negativne krvne grupe.

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, Crveni krst  Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje u ponedeljak 29. avgusta u terminu od 8.00 do 12.00 časova vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Građani će krv moći da daju u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin u Zmaj Jovinoj 1a.  Uz napomenu da je svaka jedinica krvi dragocena iz Crvenog krsta napominju da ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve. Rezerve svih krvnih grupa su na minimumu, ali su trenutno najpotrebnije 0 i A krvna grupa, kao i sve negativne krvne grupe, kažu u Crvenom krstu.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine. Krv ne mogu dati osobe koje imaju simptome prehlade, neke bolesti ili se jednostavno ne osecaju dobro, koje imaju promene na koži poput infekcija, osipa, gljivičnih oboljenja, osobe koje imaju suviše visok ili suviše nizak pritisak, koje su pod terapijom ili nije prošlo najmanje 7 dana od terapije antibioticima, osobe ženskog pola koje se nalaze u fazi redovnog mesečnog ciklusa, osobe kod kojih nije prošlo 7 dana od vađenja zuba i manjih stomatoloških intervencija i osobe kod kojih nije prošlo 6 meseci od probadanja tela i kože odnosno pirsinga, tetoviranja ili pojedinih hirurških intervencija i transfuzije krvi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here