Ivica Božić – Bezobrazluk je da se ne poštuje narod Srbije koji se protivi Europrajdu

0
27

Bezobrazluk je da se u jednoj državi ne poštuje domaćin, u ovom slučaju narod Srbije, koji se protivi održavanju Europrajda izjavio je Ivica Božić iz pokreta Antiglobalisti Srbije i dodao da se takvi skupovi mogu održavati u Areni ili u nekom drugom zatvorenom prostoru dok ulice Beograda nisu predviđene za to.

Pomoćnik ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević rekao je za N1 uoči održavanja Europrajda u septembru u Beogradu da je ovakvu atmosferu očekivao. “Očekivao sam i pre tri godine kada smo čuli da je Beograd izabran za domaćina, očekivao sam takvu vrstu protivljenja“. Istakao je da on kao gej političar želi da se Europrajd održi u Beogradu, ali da će država doneti odluku početkom septembra, na osnovu svih informacija. „Siguran sam da postoji volja države. Nisam član odbora, nisam uključen u organizaciju, ali mi je poznato da državni organi rade sve što je potrebno da se evroponos desi bez problema. Otkazivanje bih doživeo kao poraz, osetio bih se poraženo. I da se okupe ti koji se protive, ne bih imao ništa protiv, ne bih imao problem ni da ih bude osam miliona, ali i mi imamo pravo na isto“, ocenio je Milićević. Kako ocenjuje odnos države prema održavanju Europrajda pitali smo Ivicu Božića iz pokreta Antiglobalisti Srbije.

Do prvog Europrajda u jugoistočnoj Evropi sve je manje vremena, ali je na internetu i u medijima sve više (dez)informacija o tome šta sve on podrazumeva. Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima piše se o potencijalnom otkazivanju Prajda, navodnom organizovanom obilasku crkvi i manastira za učesnike Parade ponosa, kao i o tome da će oni „širiti majmunske boginje”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here