Mirović obišao radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici

0
51

Pokrajinska vlada finansiraće sa dodatnih 274 miliona dinara završetak jednog od ranije započetih dugogodišnjih projekata – adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova, istakavši da je Pokrajinska vlada preuzela obavezu da finansira komplentu sumu, i završetak ovog posla.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici i tom prilikom uručio je gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću aneks Ugovora za izvođenje radova. Ukupna novoprojektovana površina objekta najstarijeg pozorišta na prostoru bivše Jugoslavije, iznosi oko 14.600 m2.

Za finansiranje izgradnje i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture u Subotici, i u naseljenim mestima Tavankutu, Kelebiji, Višnjevcu, Paliću  i  LJutovu, ukupne dužine oko 8500 metra, Pokrajinska vlada je putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 170 miliona dinara izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova u LJutovu, saobraćajnice u dužini od 2 kilometra.

U toku posete Subotici, predsednik Mirović obišao je nenajavljeno i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, istakavši da će Pokrajinska vlada u narednom periodu pomoći ovoj ustanovi u nabavci  novih kreveta, opreme za kuhinju i kombi vozila s invalidnom rampom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here