U Pokrajinskoj vladi prijem za osvajače zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u rvanju

0
16

Povodom istorijskog uspeha rvačke reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas osvajače zlatnih medalja Sebastijana Nađa i Mate Nemeša i delegacije Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog saveza Vojvodine.

Rvači Srbije ostvarili su izuzetan uspeh na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu osvojivši ukupno četiri zlatne medalje, sve u grčko-rimskom stilu,. Pored Sebastijana Nađa i Mate Nemeša, za koje je organizovan prijem u Pokrajinskoj vladi, zlatne medalje su osvojili i reprezentativci Ali Arslan i Zurab Datunašvili, dok je bronzanu medalju, u slobodnom stilu, osvojio Stevan Andrija Mićić.

Čestitajući rvačima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je ocenio da su naši reprezentativci prikazali vrhunsko umeće, koje je rezultirao sjajnim dostignućima i još jednom potvrdilo da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona. Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada uvek pružala podršku radu Saveza, naročito 2017. i 2019. godine kada su evropska prvenstva u rvanju održana u Novom Sadu, Mirović je rekao da će tako biti i u budućnosti, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uslova za bavljenje tim sportom. „Organizacija ovog sportskog događaja, koji je u Beogradu okupio 800 sportista iz 80 zemalja, potvrda je i priznanje važnosti i ugleda koje srpsko rvanje ima u svetu“, saglasio se predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakavši da je takmičenje uspešno organizovano zahvaljujući podršci države. Rvači su se zahvalili na višegodišnjem stipendiranju od strane Pokrajinske vlade.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, selektor nacionalnog tima Milorad Dokmanac, predsednik Rvačkog saveza Vojvodine Robert Molnar i sekretar Rvačkog saveza Vojvodine Slaven Dokmanac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here