Boris Malagurski – O svom novom filmu „Republika Srpska: Borba za slobodu“

0
574

„Republika Srpska: Borba za slobodu“ je prvi dugometražni dokumentarni film koji će predstaviti priču o viševekovnoj borbi srpskog naroda da bude svoj na svome istakao je režiser Boris Malagurski. Film će premijerno biti prikazan 1. oktobra u Banjaluci.

„Republika Srpska: Borba za slobodu“, najnoviji film Borisa Malagurskog je dugometražni dokumentarni film koji je snimljen sa ciljem da domaća i svetska javnost bolje upozna ovu čudesnu zemlju i hrabar narod koji vekovima teži da bude svoj na svome. Od istorijskog pregleda te težnje predstavljen pitkim jezikom do analize borbe za slobodu koja i danas traje, film će publici slikovito približiti narod sa zapadne strane Drine, njegov mentalitet, domaćinski odnos, srpsku hranu i muziku, kao i današnja razmišljanja i delovanja mladih u Srpskoj, uspehe umetnika i posebnosti različitih delova Srpske kroz zanimljive priče iz tih krajeva. Nešto više o filmu ,,Republika Srpska: Borba za slobodu’’ rekao je režiser Boris Malagurski.

Delovi dokumentarca snimljeni su u Sarajevu, Mostaru, Travniku i drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Režiser Boris Malagurski je uspeo kroz svoje filmove, kao retko ko do sada, da u našem narodu pokrene potrebu da čuvamo naše kulturne i istorijske vrednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here