Davor Lukač – U Srbiji o svemu odlučuje samo jedan čovek

0
134

Komentarišući predlog Borka Stefanovića da se formira posebna skupštinska komisija koja bi imala zadatak da u roku od 30 dana izradi platformu i smernice za državno delovanje o pitanju Kosova i Metohije novinar agencije Fonet Davor Lukač kaže da bi to bilo delotvorno samo na papiru jer o svemu u Srbiji odlučuje jedan čovek.

Šef poslaničke grupe Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je da Skupština Srbije treba da se uključi u pregovarački proces između Beograda i Prištine, jer Kosovo “nije partijsko već državno pitanje od najvećeg značaja”. “Zatražićemo formiranje posebne skupštinske komisije koja bi imala zadatak da u roku od 30 dana izradi platformu i smernice za državno delovanje o pitanju Kosova i Metohije”, rekao je Stefanović. Da li bi rešenje koje je predložio Stefanović bilo delotvorno pitali smo novinara agencije Fonet Davora Lukača.

Borko Stefanović je dodao i da bi u komisiju ušla po dva predstavnika svake poslaničke grupe, a njen deo bi bili i predstavnici nevladinog sektora, SANU, univerziteta i crkve. “Bitno je da mi postavljamo dva postulata po kojima treba ta komisija da odlučuje, jedan je da se pridržavamo Ustava Srbije, a drugi je spremnost za nastavak dijaloga”, kazao je Stefanović. Prema njegovim rečima zadatak skupštinske komisije bi bio da za 30 dana “uobliči platformu” za dalje pregovore po kosovskom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here