Pastirski dan u Mužlji biće održan 8. oktobra

0
27

Članovi Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“ iz Mužlje organizovaće u subotu, 8. oktobra, u prostorijama KUD „Petefi Šandor” i Kluba Mužljanaca, tradicionalni, osamnaesti po redu „Pastirski dan“.

Cilj manifestacije Pastirski dan je negovanje, očuvanje i predstavljanje tradicionalnih vrednosti koje su naši preci vekovima unazad koristili u svakodnevnom životu i pri uzgoju životinja.

Ovogodišnji Patirski dan biće održan u subotu 8. oktobra. U 9h počeće takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela – kotizacija iznosi 500 dinara, a sastojke obezbeđuju takmičari. U isto vreme takmičari će moći da predaju slatke i slane kolače i domaće rakije za takmičenje za najukusniji slatki i slani kolač i najbolju domaću rakiju.

Za 10h predviđeno je otvaranje manifestacije uz bogat kulturno-umetnički program, u okviru kojeg će prisutni moći da pogledaju kreativne izložbe proizvoda iz domaće radinosti, da saznaju kako su pastiri nekada živeli, kako su bili odeveni, koje alate (bičeve) su koristili, da učestvuju u zanimljivim pastirskim igrama i još mnogo toga. U 14h biće proglašeni pobednici u izboru najukusnijeg slatkog i slanog kolača, pravljenog po receptima naših baka, kao i pobednici u izboru najboljih rakija, a biće održana i dodela vrednih nagrada najuspešnijim kulinarima u takmičenju u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela. U 20h počeće bal sa večerom, pićem i bogatom tombolom, a za dobru atmosferu biće zadužen Zoltan Kendereši i prijatelji.

Posetioci će tokom celodnevne manifestacije moći po vrlo povoljnim cenama da kupe ovčiji paprikaš i mekike. Više informacija može se dobiti na broj 061/63-04-007.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here