Brnabić sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan

0
22

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Šaoćing Ju o nastavku saradnje sa tom svetskom finansijskom institucijom u različitim oblastima – od energetike do digitalizacije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je regionalnu direktorku Svetske banke za Zapadni Balkan Šaoćing Ju  informisala o prioritetima koji predstoje novoj vladi i podvukla da je, bez sumnje, na prvom mestu reč o energetici. Prioriteti su i nastavak ulaganja u infrastrukturu i zelena agenda, u cilju razvoja produktivnosti privrede i inovacija, nastavak razvoja veštačke inteligencije, gde već imamo saradnju sa Svetskom bankom, kao i biotehnologija, navela je premijerka. Prema njenim rečima, uspešno su prevaziđeni izazovi koje je pred celu državu stavila pandemija koronavirusa, ali su sada otvoreni  novi za koje je potrebna bliska saradnja sa Svetskom bankom. Srbija je lider u regionu kada je reč o mnogim oblastima i taj kontinuitet ćemo nastaviti, rekla je Brnabić i apostrofirala IT sektor i investicije.

Šaoćing Ju je premijerki Srbije poručila da se raduje nastavku saradnje koju su njeni prethodnici uspešno postavili i dodala da je sa Beogradom dogovoren najveći program u odnosu na ceo region Zapadnog Balkana. Ona je čestitala predsednici Vlade na uspešnom vođenju zemlje kroz pandemijsku krizu i navela da institucija koju vodi želi Vladi Srbije da pomogne oko planova za makroekonomiju i energetiku. Šaoćing Ju je, takođe, predstavila novi okvir za saradnju za period do 2026. godine i planove za budžetsku podršku za ovu i narednu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here