Vučić se sastao sa predstavnicima Srba iz regiona

0
51

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba iz regiona, sa kojima je razgovarao o jačanju međusobnih veza i unapređenju saradnje institucija iz Srbije i Srba u regionu.

U razgovoru sa Srbima iz Republike Slovenije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Republike Severne Makedonije, Mađarske, Republike Hrvatske, Rumunije i Crne Gore, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da je vitalni interes naše zemlje briga o svom narodu gde god se on nalazio, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma. „Nastavićemo da radimo na unapređenju saradnje i dodatnoj podršci Srbima u regionu, kao i na jačanju međusobnih veza“, rekao je predsednik Vučić zahvalivši prisutnima na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da su dobri odnosi u regionu, kao i očuvanje mira i stabilnosti, od izuzetnog značaja, posebno u ovim izazovnim vremenima. Tema sastanka bila je i predstojeća konferencija ,,Srbija i Srbi u regionu’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here