Vučić – Srbija je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

0
44

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija u potpunosti biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, upozorivši na to da pretnje Prištine o sprovođenju odluke o promeni tablica ugržavaju stabilnost, mir i opstanak srpskog naroda na Kosmetu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Sastanku u Palati “Srbija” prisustvovali su ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM.

Posle sastanka predsednika Vučića sa Srbima sa KiM, počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost nakon koje je predsednik Vučić izjavio da je saslušao zahteve političkih predstavnika Srba sa KiM i ono sa čim se sve suočavaju, “posebno u predvečerje isticanja ultimatuma koji je dao prištinski režim” za oduzimanje tablica koje je izdala država Srbija. Rekao je da je Srbija spremna za nastavak razgovora i pregovora o svemu, kao i da će učiniti sve što je u njenoj moći da sačuva stabilnost i da deeskalira situaciju, ali i da će zvanični Beograd biti uz srpski narod ukoliko bude napadnut.

Vučić je podsetio na to da je Beograd pre nekoliko dana dobio demarš predstavnika zemalja Kvinte i EU, koji se odnosi na registarske tablice i energetiku. U delu o tablicama, kako je objasnio, navodi se da je kosovska akcija po pitanju tablica legitimna i u skladu sa sporazumima iz dijaloga, ali da je problem u metodama i vremenu, te da to izaziva brigu. To nije istina, što je konstatovano i na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao je on i dodao da je tu činjenicu saopštio i predstavnicima Kvinte i EU, jer tako nešto ne postoji ni po jednom sporazumu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here