Orlić sa ambasadorom Slovačke – Prijateljski odnosi dve zemlje

0
50

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Republike Nj. E. dr Fedorom Rosohom i izrazio zadovoljstvo zbog dobrih, bliskih i prijateljskih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić zahvalio je Slovačkoj, prilikom sastanka sa ambasadorom Slovačke Republike Nj. E. dr Fedorom Rosohom, na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i principijelnom stavu povodom nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“. „Srbi na KiM se suočavaju sa novim terorom Aljbina Kurtija koji je zapretio da će od 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim tablicama. Priština ponovo pokušava da već tešku situaciju dovede do eskalacije, dok se zvanični Beograd trudi da sačuva mir u ovom delu Evrope“, poručio je predsednik Skupštine. Ambasador Rosoha potvrdio je da Slovačka neće menjati svoj stav po pitanju tzv. „Kosova“ i da će nastaviti da podržava Srbiju u njenim evropskim integracijama. „Srbiji je mesto u Evropskoj uniji, i geografski i politički“, poručio je ambasador.

Govoreći o međuparlamentarnoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, između ostalog, kroz aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstava. Takođe, ambasador Rosoha pozdravio je inicijativu „Otvoreni Balkan“, i ocenio je kao odličan podstrek za ekonomski napredak celog regiona. Tokom sastanka je izražena spremnost i za dalje unapređenje odnosa putem političkog dijaloga i razmene poseta na visokom i najvišem nivou, a istaknut je i značaj intenziviranja ekonomske saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here