Miroslav Parović – O puštanju Luke Bojovića na slobodu

0
65

Luka Bojović je prema Španiji svoju kaznu odslužio i sada dolazi u svoju matičnu zemlju i u vezi sa tim se postavlja pitanje kakva će biti njegova dalja sudbina izjavio je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta i dodao da će sadašnjoj vlasti Bojovićev dolazak biti vruć krompir u rukama.

Luka Bojović će sredinom meseca biti slobodan čovek. Tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati njegov najavljeni povratak u Srbiju posle više od 10 godina. Srpsko Ministarstvo pravde je obavešteno posredstvom ambasade u Madridu da je u Španiji otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina nakon izdržane kazne zatvora. Kako komentariše izlazak Luke Bojovića na slobodu pitali smo Miroslava Parovića.

Luka Bojović je osuđen u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zbog organizovanog kriminala. On je osuđen i zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko udruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina zatvora – pa mu je ukupna kazna 18 godina. Prema nezvaničnim informacijama Luki Bojoviću je ostalo još dve godine robije koje će provesti na slobodi i to pod uslovom da ne počini novo krivično delo, ali i da ne ponovi ono za koje je osuđen pred španskim istražnim organima. Kada bude pušten iz španskog zatvora Bojović će morati da izvadi nova srpska lična dokumenta, s obzirom na to da su mu prethodna istekla. Da bi to ispunio ima tri opcije, a za koju će se španske vlasti odlučiti znaćemo u narednim danima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here