Vuk Jeremić – Novom Vladom namirene stranačke i koalicione obaveze

0
38

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je izjavio da je Vlada Republike Srbije jedna od najvećih u Evropi i to u trenutku kada se spremamo za sve veću ekonomsku krizu.  Dodao je i da je vlast napravila vladu sa mnogo ministara da bi namirila stranačke i koalicione obaveze što je, kako ističe, veoma neodgovorno.

Ana Brnabić je, nakon što je položila zakletvu u Skupštini Srbije sa članovima svog kabineta, započela treći mandat na čelu Vlade Srbije. Nova vlada ima 25 resora i tri ministra bez portfelja. Sa 157 glasova “za”, 68 “protiv” i bez uzdržanih, poslanici Skupštine Srbije izglasali su novu Vladu Srbije 26. oktobra. Članovi Vlade su položili svečanu zakletvu i preuzeli poverene mandate. Kako komentariše novu vladu ali i rekordan broj ministara u njoj, pitali smo predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da od nove Vlade očekuje da joj interesi Srbije i njenog naroda budu jedini cilj, a da ih rad, znanje i čast uvek vode ka njegovom ostvarenju. Prethodno je mandatarka Ana Brnabić na zasedanju predstavila ekspoze na 76 stranica podeljenih u nekoliko celina. Ona je navela da je energetika apsolutni prioritet Vlade, a da je rat u Ukrajini ” postala gotovo jedina spoljnopolitička tema”. Brnabić će i u novom mandatu biti premijerka u zemlji koja odbija da uvede sankcije Rusiji, uprkos pozivima zvaničnika Zapada. Ona je navela da će Srbija, koja je kandidat za članstvo u EU, “bez obzira na sve probleme i mnoga neslaganja oko značajnih pitanja”, nastaviti da radi na evropskim integracijama Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here