Poljoprivrednici nakon sastanka sa ministarkom – Država će do kraja godine isplatiti sva dugovanja

0
588

Poljoprivrednik Vukašin Baćina, koji je predvodio delegaciju agrarnih proizvođača na razgovorima sa resornom ministarkom Jelenom Tanasković, izjavio je da su dobili obećanje da će država poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji isplatiti sve dugove do kraja 2022. godine.

Poljoprivrednik Vukašin Baćina je danas nakon razgovora poljoprivrednika sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković rekao da se poljoprivrednim proizvođačima duguje novac za premije za mleko za treći kvartal, podsticaji za tovnu junad i muzne krave za godinu dana, podsticaji za mehanizaciju za dve godine i premije za ovogodišnji rod suncokreta.

Dogovoreno je da se utvrdi broj svinja u Srbiji i shodno tome ograniči uvoz živih jedinki i mesa od svinja, a poljoprivrednici su postavili i zahtev da se podsticaji za mehanizaciju ubuduće transparentnije dodeljuju jer sumnjaju u mnoge zloupotrebe kada se prijavljuju „lažna“ gazdinstva. Baćina je rekao i da su predložili ministarki da se uvezu steone junice i podele mladim poljoprivrednicima koji bi za izvesno vreme vratili isto takvo grlo. Na taj način, prema njegovim rečima, može da se spreči nestašica mleka u Srbiji jer u domaćem stočnom fondu nema dovoljno goveda pošto su uništena zbog niske cene mleka.

Razgovori poljoprivrednika sa Tanasković ubuduće će se, kako je rekao Baćina, odvijati za stolom, a na ulicu neće izlaziti da bi rešavali probleme u poljoprivredi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here