Prva konferencija „Pravo i inovacije“

0
60

U beogradskom hotelu Envoy Conference proteklog vikenda je održana konferencija „Pravo i inovacije“ – Pogled u budućnost, u organizaciji Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Konferencija “Pravo i inovacije” koja je održana proteklog vikenda za cilj je imala da kroz dinamične, moderne i interaktivne diskusije panelista uz aktivno učešće publike definiše sugestije na najaktuelnija i najkompleksnija pitanja današnjice. Na konferenciji su učestvovali advokati, naučnici, profesori, praktičari, eksperti… Kako je istakao predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović u pitanju je konferencija nove generacije pravnika.

Veliku pažnju izazvala je panel diskusija Energetska kriza – stanje i perspektive, koju je moderirao glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk. O energetskoj krizi, problemima i rešenjima, obnovljivim izvorima energije i sličnim temama govorili su Zoran Drakulić, Miloš Zdravković i Đorđe Popović.

Fokus konferencije “Pravo i inovacije” bio je reforma pravosudnih zakona – korak napred ili tapkanje u mestu; rasterećenje sudova i brže rešavanje problema građana kroz institut kolektivnih tužbi (class action); informatičke inovacije u pravu i upotrebna vrednost tehnologija u pravnoj praksi; digitalni dokazi u krivičnom postupku; definisati pravne barijere i podstaći razvoj startapova; koji su odgovori klasičnog prava na izazove zelenih (ekoloških) politika i prava, ali i energetsku stabilnost i efikasnost; efikasna zaštita softvera kao pratilac digitalne ekspanzije; pravo na privatnost u odnosu na klasične i digitalne medije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here