Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, isključili iz saobraćaja 2.108 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 99 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija je, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je od 5. do 11. decembra sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), kontrolisala ukupno 91.674 vozača, a pored navedenih prekršaja, otkrivena su još 15.803 druga prekršaja.

U službenim prostorijama zadržano je 375 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 64 vozača su zatečena da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

Imajući u vidu da predstoji period novogodišnjih i božićnih praznika, kao i velikog broja slava, kada se na putevima očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, MUP još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.