Preminuo Siniša Mihajlović

0
118

Čuveni srpski fudbaler, bivši reprezentativac i selektor Siniša Mihajlović, preminuo je u bolnici u Rimu u 54. godini, objavio je italijanski Gazete delo Sport.

Siniša Mihajlović se nekoliko godina unazad borio sa leukemijom, a nekoliko puta ju je i pobedio. „Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem. Siniša će uvek ostati sa nama“, navodi se u saopštenju porodice.

Mihajlović je bio legenda i deo zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1991. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova.

Siniša Mihajlović rođen je u Vukovaru 20. februara 1969. godine. Prve fudbalske korake napravio je u Borovu, gde je i započeo seniorsku karijeru. Usledio je 1988. godine prelazak u Vojvodinu, a zatim 1990. u Crvenu zvezdu. Dve godine kasnije seli se u Romu, a u Italiji je nosio dres i Sampdorije, Lacija i Intera. Igračku karijeru Miha je završio 2006. godine, a već tada je u Interu postao pomoćni trener. Od 2008. je krenuo u samostalnu trenersku karijeru koja je počela i završila se u Bolonji. Vodio je Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i na kraju se vratio Bolonji. Bio je selektor reprezentacije Srbije godinu dana, od 2012. do 2013.

Miha je iza sebe ostavio suprugu Arijanu, ćerke Virdžiniju i Viktoriju i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolasa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here