Dačić i Čen Bo – Zahvalnost Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije

0
40

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo i tom prilikom je istakao da je zadovoljan zbog nedavno uspostavljenih direktnih avio-linija između Srbije i Kine.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas “prijateljskoj Kini” na poštovanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, čvrsto utemeljenom na međunarodnom pravu, i ponovio da Srbija dosledno podržava politiku “jedne Kine” i princip “jedna zemlja, dva sistema”, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dačić je tokom razgovora sa ambasadorkom Kine Čen Bo istakao da je zadovoljan zbog nedavno uspostavljanih direktnih avio-linija između Srbije i Kine. Dačić i Čen Bo su oceili da su dve zemlje posvećene kontinuiranom razvoju čvrstih veza, zasnovanih na sveobuhvatnom strateškom partnerstvu “i čeličnom prijateljstvu”. Potvrdili su i spremnost za nastavak jačanja bilateralne i multilateralne saradnje, kao i saradnje u okviru inicijative “Pojas i put“ i mehanizma Kina – zemlje Centralne i Istočne Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here