Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo i tom prilikom je istakao da je zadovoljan zbog nedavno uspostavljenih direktnih avio-linija između Srbije i Kine.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas „prijateljskoj Kini“ na poštovanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, čvrsto utemeljenom na međunarodnom pravu, i ponovio da Srbija dosledno podržava politiku „jedne Kine“ i princip „jedna zemlja, dva sistema“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dačić je tokom razgovora sa ambasadorkom Kine Čen Bo istakao da je zadovoljan zbog nedavno uspostavljanih direktnih avio-linija između Srbije i Kine. Dačić i Čen Bo su oceili da su dve zemlje posvećene kontinuiranom razvoju čvrstih veza, zasnovanih na sveobuhvatnom strateškom partnerstvu „i čeličnom prijateljstvu“. Potvrdili su i spremnost za nastavak jačanja bilateralne i multilateralne saradnje, kao i saradnje u okviru inicijative „Pojas i put“ i mehanizma Kina – zemlje Centralne i Istočne Evrope.