Sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom i Bocan- Harčenka

0
57

U današnjoj poseti ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka Narodnoj skupštini koju je dočekala Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom, na čelu sa Igorom Braunovićem, centralna tema odnosila se na dogovor oko sastanka deputata Državne Dume i narodnih poslanika Skupštine Srbije.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko se zahvalio Poslaničkoj grupi prijateljstva na ukazanoj podršci za vreme održavanja 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, koja se održala u Beogradu, od 6. do 8. decembra 2022. godine i istakao značaj saradnje dve zemlje na međuparlamentarnom nivou. Braunović je naveo da će Srbija nastaviti da štiti svoje interese u skladu sa Ustavom, međunarodnim pravom, uz konsultacije sa institucijama koje čine državnu vlast, a čiji je cilj pre svega teritorijalni integritet i suvereniteta Republike Srbije.

Snežana Paunović, član Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom i potpredsednica Narodne skupštine istakla je da pored pritisaka koje Srbija trpi po pitanju Kosova i Metohije i uvođenja restriktivnih mera Rusiji, neće odustati od glavnih spoljnopolitičkih ciljeva Srbije, pogotovo na forumima međunarodnih institucija. Bocan-Harčenko iskoristio je priliku da članovima Poslaničke grupe prijateljstva uruči i zvaničan poziv posete ruskoj Dumi, kako bi poslanici imali direktne sastanke, na kojima bi imali priliku da razgovaraju o još dubljim vidovima saradnje na bilateralnom nivou.

Sastanku su prisustvovali i članovi Poslaničke grupe prijateljstva Dubravka Kralj, Zagorka Aleksić, dr Marko Bogdanović, Draginja Vlk, Veroljub Arsić i mr Ivan Kostić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here