Mirović – Nastavak podrške vinarima i vinogradarima

0
20

Na svečanoj skupštini Udruženja proizvođača grozđa i vina „Srem – Fruška gora“ održanoj u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu dodeljena su priznanja najuspešnijim vinarima u protekloj godini, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tim povodom je izjavio da će Vlada nastaviti sa podrškom vinarima i vinogradarima širom Vojvodine.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, Udruženje vinara „Srem – Fruška gora“ nedri kvalitet i nastavlja sa velikom vinarskom i vinogradarskom tradicijom u Sremu. Predsednik Udruženja proizvođača vina i grožđa „Srem – Fruška gora“, Gordan Bašić izjavio je da svi projekti Udruženja za osnovnu ideju imaju promociju Fruške gore kao značajne vinske regije.

Izdavač časopisa „Vino&fino“ Igor Luković kaže da su Fruškogorci u poslednje vreme počeli više da se bave sortama koje čine identitet jedne regije, uz one internacionalne. Udruženju je u prvom planu završetak elaborata za geografsko poreklo Fruška gora. Uz onaj koji je već urađen za Srem, žele da privuku sve koji proizvode vino, i motivišu ih da shvate benefite koje udruživanje i zajedništvo donosi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here