Velika diskusija “Pošte Srbije” o budućnosti poštanskog sektora

0
53

Pošta Srbije otvorila je široku i otvorenu diskusiju o najaktuelnijim pitanjima koja značajno oblikuju poslovanje svih učesnika na poštansko-logističkom tržištu, inovacijama u sektoru, promenama regulatornog okvira, sa posebnim akcentom na razvoj univerzalne poštanske usluge, na panelu „Održivost univerzalne poštanske usluge u svetlu digitalizacije”.

Na panelu koji je danas održan učestvovali su predstavnici evropskih i domaćih regulatornih organa, predstavnici akademske zajednice i drugi stručnjaci iz oblasti. Skup je održan u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. Direktor Pošte Srbija Zoran Đorđević izjavio je danas da to preduzeće želi da se uklopi u proces digitalizacije i nađe sebe u nekim novim uslugama, ali sve sa merom jer je nekad presudan ljudski kontakt.

Đorđević je predstavio i paketomate Pošte Srbije, koji su već u poštama širom zemlje, najavljujući da će za mesec dana u jednoj zgradi biti postavljen prvi od njih kao pilot primer dostave paketa, naravno uz određene mere bezbednosti.

Prelazak na digitalne usluge i prilagođavanje klasičnih servisa za opstanak na visoko konkurentnom tržištu dostavnih servisa, te kontinuirani odgovor na stalno rastuću e trgovinu, pozicioniranje na tržištu finansijskih tehnologija, novi model plaćanja, sigurnost usluge i prednosti obavljanja finansijskih transakcija u poštama u odnosu na komercijalne banke, pokreću brojna pitanja i kontroverze na koje su sagovornici ovom prilikom ponudili rešenja i odgovore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here