Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će i on podneti krivičnu prijavu protiv svog šefa kabineta Nenada Milanovića. On je to najavio posle objavljivanja snimaka na kojima se čuje da je Milovanović ponudio Kentkartu da pristane na sporazumni raskid ugovora, a da će im zauzvrat namestiti buduću javnu nabavku.

„Ja insistiram da dobijemo integralne snimke razgovara, čuli ste da je Terzić (Sava, direktor Kentkarta prim. aut) rekao da ne zna ko ga je snimao. Ne znamo ko je, e tako vam je ovde. E pa možda on ne zna, neka dostavi integralne snimke pa ćemo da vidimo. Mi ćemo da zahtevamo od tužilaštva da ispita sve od 2011. godine, ali nama ništa još uvek nije stiglo, ali je zanimljivo da je neko plasirao tu vest“, rekao je Šapić novinarima i dodao: „Vidim da su Ne davimo Beograd i SSP podneli krivičnu prijavu za taj snimak, ali mi ne možemo da znamo epilog, ali i ja ću da podnesem krivičnu prijavu protiv Milanovića da ispitamo šta će da bude na kraju, da bismo čuli verziju snimka: da li je to isečeno, teško da je to trajalo dva puta po tri minuta, ili je Sava Terzić na svaka tri minuta zaustavljao snimak. Da vidimo šta se tu desilo. Ja možda ne znam da li su se neke javne nabavke desile. Hajde da čujemo da li je Milanović dobio neke pare od njih, da vidimo šta se tu stvarno desilo ili je li montiran snimak. Govorim ovo da ne bi ostalo kako će za 7 dana da bude nikom ništa, kao što Mila Popović ide okolo i priča kako Đilas nelegalno gradi“, izjavio je gradonačelnik, prenosi Danas.

Podsetimo, iz tužilaštva je juče saopšteno da je formiran predmet, nakon što je portal Balkanska istraživačka mreža, objavio audio snimak sa sastanka predstavnika gradske urpave i firme Kentkart koja ja vršila usluge naplate karata u javnom prevozu Beograda. Na snimku se čuje kako Milanović navodno nudi sporazumni raskid ugovora, u zamenu za kasnije „centriran“, odnosno namešten tender za javnu nabavku. Očekujemo da tužilaštvo istraži čitav sistem naplate od 2011, pa ćemo da utvrđujemo zašto je neko u ime grada potpisao štetan ugovor, rekao je Šapić. Što više ulazimo u ovo, otkrivamo više zolupotreba, zaključio je Šapić, dodajući da smo „u ovih par meseci shvatili da bi bili saučesnici u naopakom sistemu koji je uništio grad“.

Šapić je rekao da će posle raskida ugovora sa firmom Kentkart imati jednostavniji i efikasniji sistem naplate karata u javnom gradskom prevozu. „Konačno ćemo posle 13 godina, koliko je sistemom naplate karata upravljala firma Kenkart, imati uvid u to koliko je karata prodato i novca naplaćeno“, rekao je Šapić. On je kazao da će biti podneta tužba protiv Kenkarta i ljudi koji su potpisali ugovor štetan za Grad i Beograđane. Istakao je da je bilo mnogo nelogičnosti u funkacionisanju sistema naplate karata u gradskom prevozu, što treba da se utvrdi u sudskom postupku.